Wednesday 28 May 2014

Mango Margarita with Chili Pepper Salt and Lime.

Summer is here, well somedays....it comes and goes, the weather can't quite make up its mind, but I know its coming and with it, warm weather and cold, yummy drinks.
Here is one I can't wait to make.

Mango Margarita with Chili Pepper Salt and Lime, yes, you read that right, Mango and Chili in a Margarita...Oh YES..I am drooling already.

I got this recipe from  foodiecrush.com and I think it is genius.



Here what you need:

2 Mangos, peeled, pitted and cut into chunks
2 cups of ice
6 ounces of Tequila
4 ounces of Cointreau
3 ounces of fresh lime juice
1 tsp of super fine sugar
1 tbsp chili powder
1 tbsp kosher salt





What to do with it:

In a blender that can handle ice, puree the mango then add the ice, tequila, Cointreau, lime juice and sugar and blend until desired consistency.

In a small plate mix the chill powder with salt. Moist the rim of the glass with lime wedges, dip the rim in the chile powder mixture and twist to coat, fill the glass with margarita mixture and enjoy, or if you are not into chili, avoid it completely and you can just get a big straw and drink it stray from the blender, whatever you prefer.

Cheers!!


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Al fin llego el Verano...buen, algunos días, viene y se va, el tiempo esta confundido, pero yo se que ya esta por llegar y con los días calientes vienen las bebidas frías y refrescantes y acá va una que estoy loca por preparar.

Margarita de Mango con Ají Picante y Lima, así como lo lees, Mango y Ají en una Margarita....estoy salivando.

Esta receta la consegui en foodiecrush.com y esta genial.



Lo que necesitas:

2 mangos medianos, pelados, sin semilla por supuesto y picados.
2 tazas de hielo
6 onzas de tequila
4 onzas de Cointreau (Licor de Naranja)
3 onzas de jugo de lima fresco
1 cucharadita de azúcar fina
1 cucharada de ají en polvo
1 cucharada de sal gruesa



Que hacer con esto:

En una buena licuadora que te aguante el hielo agrega el mango y licuarlo, luego agrega el hielo, la tequila, el cointreau, jugo de limon, azúcar y licuar.

Luego en un plato mezclar el ají en polvo y la sal. Humedecer el borde del vaso con la rodaja de limon, pasar sobre la mezcla de chili y girar para que todo se adhiera.
Luego llenar el vaso con la mezcla y disfrutar.
Si no te gusta la idea del chili, omite esa parte por completo o si quieres, consigue un pitillo(Colombia, Venezuela), popote (México) or Pajilla (en otros países) bien grande y tomate la Margarita directamente desde la licuadora.

Salud!!